top of page

Geoffrey Broadwell

SENIOR SYSTEMUTVECKLARE 

Jag är ett stort fan av Raku-programmeringsspråket (jag är till och med en del av Raku Steering Council), men har även lärt mig en hel del andra språk genom åren. Samtidigt som jag ibland skämtar om att jag har glömt fler programmeringsspråk än de flesta lär sig. Jag tycker särskilt mycket om att maximera prestanda utan att offra underhållbarhet, designa från grunden för tillgänglighet och förstå hela mjukvarustacken från maskininstruktioner och bitar på tråden hela vägen upp till fullständiga applikationer.

Under åren har jag arbetat på globala företag (t.ex. Google, SAP, Autodesk), små företag, startups och konsultföretag, lokala och internationella. Sedan början har min karriär kretsat runt skärningspunkten mellan ingenjörs- och produktionsverksamhet, och kulminerade i en lång tid hos Google som SRE (en ingenjör specialiserad på tillförlitlighet och skalbarhet). På Google upptäckte jag också att jag älskar att leda team, att hjälpa varje teammedlem hitta det arbete som engagerar dem och att de växer i sin roll och karriär.

Just nu är jag i San Jose, som är en del av Silicon Valley. Jag kommer att stanna i norra Kalifornien under överskådlig framtid, även om jag kan flytta runt lite.

På fritiden håller jag faktiskt även på med programmering som hobby; om dessa projekt blir något värt att dela (även som "lärdomar"), lägger jag de som Open Source. Tillkomsten av offentlig distribuerad versionskontroll var en stor välsignelse för detta. Vissa av dessa projekt gör jag för att utforska personliga intressen, eller undersöka ett problem som har väckt mitt intresse. Andra gånger hittar jag en lucka i ekosystemet och gör ett projekt av att fylla den luckan; Att utforska ett problemområde leder ofta till att man hittar ett ekosystemklyfta, så precis som min karriär tenderar mina programmerings hobbys att kretsa runt.

När jag inte programmerar tycker jag om att vandra, spela brädspel, kort- och rollspel, läsa och studera vilket tekniskt eller akademiskt ämne som helst som fångade mig nyligen.

bottom of page