3 apr 2018

Arbeta på distans… långt, långt iväg

Alla som känner mig vet att jag nästintill alltid är på resande fot. Sedan jag flyttade till Sverige har jag besökt ungefär 20 länder om året - en del i tjänsten, men oftast bara för nöjes skull.

Det jag gillar mest med att jobba på Edument är den stora friheten som vi har, både i val av arbetsuppgifter och i hur vi utför dem. De ger också många resmöjligheter - visst, mycket är till fixa platser såsom Stockholm, Malmö och Prag, men vi har också kunder runtom i världen som jag ofta får en ursäkt att besöka. Förutom rena arbetsresor har vi även möjlighet att arbeta hemifrån - eller, rättare sagt, bortifrån! Så utan annan ursäkt än att jag kände för det, så har jag arbetat från Kanada, Skottland, England, Portugal, Tjeckien, Tyskland, och diverse olika platser runtom i Sverige.

De sista åren har jag bedrivit gerillalobbying för att få med mina kollegor på liknande äventyr. Flertalet idéer har kommit och gått, men det har varit svårt att hitta en grupp som är tillgängliga under samma tid och jobbar med samma sak. Nu har det dock äntligen hänt, och jag är själaglad över att kunna berätta att Cecilia, David och jag ska åka till Island!

Vår plan:

Vi landar på Island den 20:e april, och stannar till den 28:e. Förhoppningsvis kommer vi att få möjlighet att träffa lokala tekniknördar, dricka öl och höra om era spännande projekt. För att täcka så mycket yta som möjligt så kommer vi resa runt i en minibuss. Planen är att arbeta ifrån olika platser på ön, se den fantastiska naturen och förhoppningsvis träffa några av er! Vi kommer hacka på vårt GraphQL-baserade hemsideprojekt.Om du är intresserad av att möta upp med oss, ropa via sociala medier eller kontakta oss direkt (uppgifter finns i slutet på denna bloggpost)!

Hjälp oss!

Är du på Island? Har du varit där? Vill du träffas och ta en öl? Vill du hjälpa oss hålla en meetup på Island? Kontakta oss! Vi tar tacksamt emot dina tips, ideer, och om du har möjlighet att träffas!Tycker du att det låter frestande att arbeta för ett företag som möjliggör äventyr som detta? Kontakta mig direkt (Stephen, although my Swedish is rusty, I had help translating this)... 


Cecilia: cecilia@edument.se

David: david.waller@edument.se

Stephen: stephen@edument.se  

Fler artiklar

 • Nytt kontor i Göteborg

  Nu öppnar vi kontor på Kyrkogatan i Göteborg för att kunna möta våra kunders behov i Göteborgsregionen

  Läs mer
 • Nu lanserar vi Beginning ASP.NET Core

  År 2016 släppte Microsoft plattformen ASP.NET Core, men den var skakig. Inte förrän maj 2018, vid releasen av version 2.1, blev plattformen stabil. Det är nu dags att investera kunskap i den, och därför släpper vi kursen Beginning ASP.NET Core. 

  Läs mer
 • Inför den nya JavaScript-säsongen

  Häng med när vi inför den nya säsongen i Premier L... förlåt, JavaScript, tar tempen på våra favoritlag - Angular Rovers, FC React och TypeScript United!

  Läs mer
 • Nu lanserar vi COMMA

  Nu lanserar vi betaversionen av Comma, ett IDE för Perl 6 utvecklare som kommer att effektivisera deras arbete. Comma är byggt på den beprövade JetBrains IDEA-plattformen vilket innebär att många Perl 6-utvecklare enkelt kan börja använda verktyget.

  Läs mer
 • Våga välja Vue?

  Är React och Angular fortfarande de två enda ansvarsfulla alternativen när JavaScriptramverket för det nya projektet ska väljas, eller har Vue nu vuxit till att bli ett reellt alternativ?

  Läs mer