Våra event


KOMMANDE EVENTWebinar

Utveckling av molnapplikationer med Kubernetes 

(och NodeJS)


30 september 2021, kl 12.00-13.00

Kubernetes och dess tillämpningar kan vara en svårnavigerad värld; i detta webinar ger Marc Klefter, Tech Lead, dig en översikt av denna teknologi och visar hur du implementerar, paketerar och sjösätter en NodeJS-applikation till ett Kubernetes-kluster.


Läs mer

TIDIGARE EVENT

Webinar

Introduktion till OpenID-Connect för .NET utvecklare


18 + 19 maj 2021, kl 12.00-13.00

I detta seminarium kommer Tore Nestenius introducera vad OpenID-Connect handlar om och demonstrera på en övergripande nivå hur detta kan appliceras i en ASP.NET Core miljö. Vi fokuserar på vad OAuth/OpenID-Connect är och hur tokens kan skydda våra system. Samt hur vi kan applicera OpenID-Connect i en ASP.NET Core miljö och tillsammans med IdentityServer säkra upp en MVC-applikation och ett API.


Läs mer

Webinar

AMA (Ask me Anything) om React


25 mars 2021, kl 10.00-11.00

Kämpar du med en bugg i din React applikation? Behöver du hjälp med att implementera specifik funktionalitet eller bemästra en knivig aspekt av React? Skicka in din React-fråga och få den besvarad i vår "AMA about React"! 


Läs mer

Webinar

Applikationsmodellering med XState (i React)


11 februari 2021, kl 13.15-14.00

Om du någon gång, under utvecklingen av en webbapplikation, stannat upp och utropat “Vänta, mitt UI ska INTE göra så här i detta läge!“, då är detta webinar för dig!

Läs mer

Webinar

Skräddarsydda spelmotorer och
varför de (inte) är skräp


21 oktober 2020, kl 16.00-17.00

Detta webbinar kommer att ta upp spelmotorns arkitektur i stora drag; vad krävs för att skriva en spelmotor? Hur portar man den till annan hårdvara? Hur säkerställer man att det ens går att porta motorn när man inte ens vet vilken hårdvara man kommer att sikta på?

Läs merWebinar: En rundtur i C++20

23 september 2020, kl 14.30 -15.30

Tidigare i år kom C++20 ut, och med det många nya spännande funktioner som hjälper dig skriva mer modulär, mer kraftfull och mer korrekt kod. I det här webinaret får du en översikt av de senaste tilläggen.

Läs mer

Webinar: Kundkorgsanalys i Azure Databricks

4 juni 2020, kl 13.15

Detta webinar innefattar en presentation över hur du spinner upp en Databricksinstans och gör en kundkorgsanalys med hjälp av MLlib (Machine Learning Library) och Python. Du kommer hitta oväntade samband och få insikt i hur du kan skala upp och ner systemet efter ditt behov.

Läs mer

Webinar: Kundkorgsanalys i Azure Databricks

5 maj 2020, kl 16.00

I detta webinar pratar vi om svårtestade mönster i C++ och visa hur man refaktorerar dem. Svårigheten i den här kontexten är **inte** själva kodens naturliga komplexitet. 

Läs merWebinar: Webbsäkerhet - dags att ta det på allvar

7 april 2020 | kl 13.15

Det är viktigt att vara insatt i säkerheten, både som utvecklare och för övriga medarbetare, för att vet hur ni bäst skyddar er verksamhet. I webbinaret tar vi upp en del av de säkerhetsutmaningar som finns 2020 och vad vi kan göra för att förhindra intrång. 

Läs merWebinar: Hämtning av komponentdata med Suspense

25 mars 2020 | kl 13.15

Missade du React on tour? Nu får du ett nytt tillfälle att ta del av vad som är på gång inom React med fokus på Suspense och Concurrent Mode. 

Läs mer


React on tour

24 - 29 februari 2020 | Malmö, Göteborg, Stockholm

Som en del av att vi firar 10 år passade vi på att erbjuda gratis React-kunskap. Tillsammans med våra experter David Waller och Marc Klefter besökte vi Malmö, Göteborg och slutligen Stockholm för att ge gratis föreläsningar. 

Läs mer
Hur vi byggde Comma, Raku IDE, på IntelliJ-plattformen

16 januari, kl 16-17

Jonathan Worthington gästar Jetbrains! Missa inte när Edumentare Jonathan berättar historien om hur vi byggde en IDE för Raku-språket med IntelliJ-plattformen. 

React Winter Warmer

28 november | Göteborg

Vi är med och sprider kunskap med ReactJS i Göteborg, kvällens tema blir Redux patterns. 

Läs mer


Lev och led agilt med Management 3.0

21 november 2019 | Malmö 

Att vara agil och att som ledare leda utan att leda är uttryck som dyker upp inom alla branscher idag. Men vad innebär detta egentligen? Vad händer när vi lämnar det traditionella ledarskapet och börjar självorganisera mera? Är detta slutet för traditionella organisationer?  

Läs mer


Maskin och människa - kan jag lita på AI?

9 oktober 2019 | Malmö

AI håller på att ta sig in i alla områden, från finans och medicin till socialhjälp. Hur fungerar AI och hur kan vi människor möta AI för att jobba tillsammans? Hur vet vi vilka som är våra styrkor och vad vi ska överlåta till AI?


MalmöJS Meetup - Redux Patterns & ReasonML

1 oktober 2019 | Malmö

Vi kör en MalmöJS-meetup i vårt Malmökontor! Kom förbi och hör om Redux patterns samt ReasonML. Givetvis med tillhörande mat och öl!

Hur ser en webbsida ut bakom kulisserna? Ta del av en webbutvecklares vardag

20 september 2019 | Helsingborg

Vi surfar på nätet varje dag och tar del av nyheter, trender, statusuppdateringar och inspiration. Men vad är det som hjälper ögat följa nyhetsflödet och hur kommer det sig att det är just den tröjan du tittar på?


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.