Projekt

I över tio år har vi arbetat med komplexa IT-lösningar för och hos våra kunder. Vårt team består av erfarna arkitekter och utvecklare som anlitas av kunder, stora som små när de behöver specialister inom arkitektur, programmeringsspråksdesign, kompilator- och runtime-utveckling, konstruktion av utvecklarverktyg, och API-design. Oavsett vilka och hur stora utmaningar ni står inför kan vi hjälpa er med era IT-projekt!

Arkitektur

Ett problem som oftast uppstår är att många system byggs under väldigt intensiva former i början. Anledningarna kan vara många. Det kan vara för att testa ett koncept, eller för att uppnå ett tidskritiskt mål av något slag. Problemen börjar oftast när man går ifrån det initiala konceptet och försöker skala upp. Edument har erfarna arkitekter som hjälpt ett flertal företag att både strukturera upp befintliga kodbaser, samt att hjälpa till med arkitekturen i ett initialt skede på nya projekt.

Modern utveckling för webben

Idag ser landskapet på webben väldigt annorlunda ut jämfört med för bara några år sedan. Det som en gång i tiden enbart var webbsidor har förvandlats till allt från Single Page applications skrivna i React och Vue, till API:er och microservices drivna av både REST och GraphQL. På Edument har vi under många år arbetat med microservice-arkitekturer. Vi har en bra mix av frontend-, backend- och fullstackutvecklare och har genom åren hjälpt flertalet företag att sätta upp och utveckla den här typen av applikationer

Utveckling på IntelliJ-plattformen

Edument-teamet har en gedigen erfarenhet av att bygga på IntelliJ-plattformen. Vi har levererat flertalet insticksmoduler åt kunder, inklusive:

  • Utvecklarstöd för att skriva kod i internt utvecklade domänspecifika språk.
  • Renderare för att visualisera AI-nätverk.
  • Att ge en bättre utvecklarupplevelse för att arbeta med en kunds API

Förutom detta har vi byggt ett skräddarsytt IDE på IntelliJ-plattformen. Comma, en utvecklarmiljö för Perl 6, innehåller en ändamålsenlig parsermotor som möjliggör noggrann syntaktisk markering, automatisk komplettering och uppslag, integration av testkörning och felsökning, och många fler funktioner.

Oavsett om ni är ute efter ett litet plugin för att hjälpa utvecklare korrekt använda era API:er, verktygsstöd för internt utvecklade språk, eller något helt annat, så kan vi hjälpa till.

API-granskning och SDK-utveckling

Erbjuder ni, eller planerar ni att erbjuda ett API för er tjänst? Vi kan hjälpa er att leverera en bättre upplevelse för utvecklare som använder ert API. Vi hjälper er att:

  • Utföra en granskning av ert API, och hitta potentiella smärtpunkter, inkonsekventa funktioner, och andra designproblem
  • Låta vårt polyglotta team utveckla idiomatisk exempelkod för ert API i ett antal olika språk och plattformar
  • Designa och implementera SDK:er (“Software Development Kit”, verktyg för att underlätta mjukvaruutveckling) för olika språk och plattformar, för att hjälpa utvecklare lättare använda ert API-

PROJEKT

Utveckling på IntelliJ-plattformen

IntelliJ är mer än ett Java-IDE. Det är även namnet på en plattform som kan utökas åt en rad olika kraftfulla håll: verktygsintegration, automatisering av arbetsflöden, eller till och med som tillägg och IDE till andra programmeringsspråk. Edument har expertisen och kunskapen att leverera allt det här - och mer!

Läs mer

UTMANA OSS!

HELSINGBORGS-TEAMET

Teamet i Helsingborg är specialiserade på datavisualisering och rendering.  De har byggt visualiserare för profilers, dataflöden och UI:er samt renderare i OpenGL och DirectX, både för spel och andra applikationer.

EDUMENT CLOUD CENTER

Vi är specialiserade på att hjälpa Eduments kunder realisera cloud-baserade lösningar. Har ni problem med att servern ligger nere för underhåll eller skulle ni behöva se över er befintliga cloud applikation för att skal? Kontakta oss för en behovsanalys! Läs mer

PRAG-TEAMET

Teamet i Prag har breda kunskaper, men specialiserar sig på utvecklarverktyg och utveckling av compilers och körtider samt språkdesign.  Utöver att leverera lösningar åt Eduments kunder, utvecklar de även Comma; IDE:t till programmeringsspråket Raku, och Cro; en plattform för att bygga tjänster och webbapplikationer i Raku. Läs mer

GÖTEBORGS-TEAMET

Teamet i Göteborg är allätare när det kommer till tekniker, de arbetar gärna med arkitektur och att förstå varför system beter sig som de gör. De drivs av nyfikenhet och möjligheten att lösa olika problem. KUNDPROJEKT

Ny portal integrerad i existerande infrastruktur - React i stor skala

Vi fick uppdrag av en kund som var i behov av en senior JavaScript-utvecklare. De skulle bygga en ny webbportal  från grunden vilket erbjöd stor frihet, men samtidigt måste den integreras i grundsitens existerande infrastruktur.

KUNDPROJEKT

Så kan en webbportal underlätta logistikflödet

Inom transport- och logistikbranschen är lastpallar en viktig handelsvara. Det är viktigt att hålla koll på sina pallar, men precis lika viktigt är det att effektivisera hur de kommer fram. 

KUNDPROJEKT

Nytt affärssystem - utan att påverka användaren

Driften är A och O för affärssystem, varje minut som systemet ligger nere kostar pengar. Vår kunds system var över 10 år gammalt och små ändringar tog flera veckor att genomföra.

JOBBA MED OSS


Vill du vara en del av vårt team?

Vi är ständigt på jakt efter prestigelösa, erfarna utvecklare till vårt team. Har du ett passionerat förhållande till programmering, kunskapstörst och vilja att utvecklas? 

Då kan du vara rätt person för oss!Läs mer


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.