top of page

Det bästa från 2019Med bara några dagar kvar till julafton lider året mot sitt slut. Det blir dags att summera 2019 och vi väljer att göra det genom att lyfta det bästa året bjudit på!

Perl 6 blir Raku - men vad innebär det? Nyligen godkände teamet bakom Perl 6 ett namnbyte för språket till Raku. Vi satte oss ner med Edumentaren Jonathan Worthington för att prata om vad det innebär, och vad som händer härnäst.

Utforska nya non-nullable-varningarna i C# C# 8 ger oss många nya spännande features. Tore Nestenius experimentar med sin personliga favorit, den om non-nullable-typer.

Prioritetsköer i Java och Python Hur kan man prata om en "prioritetskö", en kö-datastruktur där element får lov att "hoppa före i kön" om de är viktiga?

Sortering i JavaScript - en guide för överlevnad En inbyggd .sort()-metod, hur svårt kan det vara att få den rätt? Tar vi JavaScript som vår måttstock så är det tydligen riktigt svårt...

Hur du installerar RavenDB på en virtuell maskin i Azure Är du nyfiken på dokument-databaser för .NET? Ta del av guiden om hur du enkelt kommer igång och undviker fallgropar när du ska installera RavenDB i molnet.

Kan jag lita på AI? Vi använder fler och fler enheter och tjänster som samlar in data, och maskininlärning gör att vi kan analysera datan så kan vi se mönster som kan användas för prognoser. Men kan jag lita på en AI?

Vad har andra uppmärksammat under året?

Vi har även samlat det bästa som andra har uppmärksammat under året.

.NET Core 3.1 Det har släppts en ny version av .NET Core. Uppdateringen är en förfinad version av .NET Core 3.0 som släpptes tidigare under hösten.

Using WebAssembly from .NET with Wasmtime Med WasmTime så kommer vi kunna skriva program komplierade till WebAssembly som vi sedan kan köra cross-platform på både Windows, Mac och Linux.

Application State Management with React En bra förklaring av context i React, och en påminnelse om att grunderna räcker långt. Man måste inte alltid reflexmässigt slänga in Redux för statehantering.

A Complete Guide to useEffect Kanske har du redan koll på useEffect? Om inte är här en gedigen djupdykning av Reacts nya API för sidoeffekter.

Emergent Tool Use from Multi-Agent Interaction Open AI har skapat en öppen värld med regler, där AI:n själv får lära sig vad som fungerar i världen genom att göra experiment. AI:n kommer testa mängder med saker som inte fungerar men lär sig så småningom strategier som gör att den “vinner”. Bland annat lär sig AI:n “Box Surfing”, dvs den hittar en “bugg” i fysikmotorn som gör att den kan göra saker som experiment-skaparen inte hade förutsett.

The Imposter's Handbook En väldigt användbar bok med hög igenkänningsfaktor, för oss som kanske inte omedelbart vet vad big O är, eller den exakta skillnaden på PubSub pattern och Observer pattern…


0 kommentarer

Commentaires


bottom of page