top of page

Från kock till utvecklare - Mattias gjorde karriär av sitt andra intresseValet att sadla om från kock till utvecklare var självklart och resan till senior utvecklare har lärt Mattias Andersen att vara ödmjuk och inse att det alltid finns mer att lära, oavsett om det är på egen hand eller tillsammans med andra.

Mattias Andersen började sitt karriärsliv som kock, men efter 12 år tröttnade han och bytte bana. Med ett intresse för datorer som följt honom genom livet och en vän som lärde honom lite grunder i programmering, tog han steget att sadla om till systemutvecklare.

Under yrkesutbildningen var en av gästlärarna Eduments ena grundare Tore Nestenius. Tore såg potentialen och erbjöd Mattias en praktikplats hos Edument där han fick vara med i ett internationellt inhouse-projekt med erfarna utvecklare. Där kastades han in i React och Redux, som då var främmande för honom.

- Det var extremt lärorikt. De första veckorna var jag rätt överväldigad och ifrågasatte om jag skulle klara det. Allt var nytt; teknikerna, och hur man jobbade både som team och mot kund. Men det var väldigt roligt samtidigt och jag fick mycket hjälp av duktiga utvecklare, berättar han.

Löser problem tillsammans

Under praktiken visade Mattias stor vilja och nyfikenhet att lära och är sen dess en självklar Edumentare. Under 6 år på Edument har han varit involverad i många olika projekt både inhouse och ute hos kund, undervisat utvecklare i Kina och även hunnit vara med att utveckla ett spel, Cathedral, tillsammans med kollegan Eric Lavesson.

- En av de bästa grejerna med Edument är möjligheten att ha fått jobba med såna som är duktigare än mig! På sistone har det även blivit så att andra kommer till mig så jag kan hjälpa dem. Det är lärorikt, vi parprogrammerar och löser problemet tillsammans, berättar han som introducerat vårt arbetssätt till nya kollegor med fokus på hur vi arbetar med TDD och GIT. Men lika väl som han lär sina nya kollegor, så lär han sig av dem.

Fortsätta utvecklas

- På Edument har jag blivit inskolad i välskriven och strukturerad kod och lärt mig att lättare skilja på vad som är bra och vad som är rörig kod. Jag är glad att jag började här och att jag här har fått vara del av många olika projekt som gör att jag fortsätter utvecklas, berättar Mattias som vill fortsätta lära sig nya saker.

På sistone har han och kollegan Eric fördjupat sig i AWS CloudFormation för att kunna tillämpa det i framtida projekt. Ambitionen är att kunna sätta upp test- och produktionsmiljöer för projekt på ett unifierat sätt, något som verkligen skulle underlätta arbetsflödet.

Vill du också bli en del av Edument? Sök någon av våra lediga tjänster här.

0 kommentarer

Comments


bottom of page