top of page

Hur skapar man en kurs?

Jag har alltid beundrat mina kollegor arbete de har lagt till att skapa bra och givande kurser, jag föreställde mig att det var en utmanande och tidskrävande uppgift. Jag kan se meningen med det nu, för helt plötsligt utvecklar jag en kurs.

Jag har alltid känt att Eduments kurser har haft en hög kvalité, där lärarnas breda kompetens och passion också har varit fantastiskt att se.

Den här gången är det min tur att skapa något som andra kommer att värdera. Ingen aning om var du ska börja, jag är nu i full gång. Men lycka mig; Jag hade och har fortfarande det bästa stödet. En av mina kollegor slog mig in i det och jag visades lite om processen och strukturen, och redan efter den tiden lärde jag mig nya saker och kunde lägga ord på lite av mina kunskaper.

Men vad är vi här för om vi inte kan ta vårt eget ansvar och kasta dig själv på något, det gjorde jag väl. Jag fokuserade på ett separat kapitel i kursen medan min kollega fokuserade på en annan, vi arbetade tillsammans men på olika delar. Och nyligen hoppade jag in i en annan kurs att utveckla.

Här några av mina tankar som jag hade i fokus. Jag älskar vägen att använda Git och Github, där vi samlar in material och projekt inom företaget. Här gör det lätt för mig att öppna upp för mina kollegor att granska vad jag har gjort. Få feedback, och genom att utveckla feedback utveckla jag mina egna färdigheter och lära mig. Att alltid sträva efter att bli bättre och att bli bättre med ett extra tryck på vägen med hjälp av andras kompetens.

Utveckla en kurs lägger din nuvarande kompetens på plats, som en bekräftelse, medan nya kompetenser kommer in på bilden. Jag har lagt märke till att det blir lättare att lägga ord på din kunskap, lättare att förklara vissa områden när du skriver materialet. För att kunna skriva ned en förklaring, för vad du tidigare har arbetat med praktiskt taget kommer att fördjupa och bekräfta din kunskap och förståelse.

Blanda kursutveckling med ett teamprojekt, säger jag, ger en bra inlärningskurva, för att få den stora bilden av någon teknik och sedan sätta kompetensen på plats med ord och hämta dessa små detaljer som gör stor skillnad.


Av Nelly Haglund

0 kommentarer

Comentarios


bottom of page