top of page

Inför den nya JavaScript-säsongenHäng med när vi inför den nya säsongen i Premier L... förlåt, JavaScript, tar tempen på våra favoritlag - Angular Rovers, FC React och TypeScript United!


Sommaren är över och den nya säsongen i Premier League JavaScript skall strax börja. Häng med när vi på Edument kollar statusen på några av våra favoritlag!

TypeScript United

TypeScript gjorde en väldigt stark förra säsong. Några av de mer framträdande nya spelarna var: non-nullable types, key-of operatorn och förbättrad objekthantering, och det förenklade möjligheterna att importera @types.

Trots att lagtröjorna har nya major versionsnumret 3 så ser den här säsongens rekryteringar betydligt mer blygsam ut. Transferlistan är ganska lång, men saknar nästan helt rubrikskapande namn.

Men vid en närmare titt finns det ändå en hel del intressanta nya medlemmar i truppen: möjligheten att ha flera konfigurationsfiler, förbättrade felmeddelanden, och den nya `unknown`-typen som påtvingar type-checking och därmed kommer bänka den opålitliga `any`. Vi förutspår att dessa tre kommer bli icke-spektakulära men hårt arbetande publikfavoriter à la Harry Maguire.

Och med stabila Visual Studio Code i ryggen, som likt Roman Abramovich tillhandahåller obegränsade stöd och resurser, så lär TypeScript fortsätta att vinna framgångar och fans-hjärtan.

FC React

Vi är fortsatt imponerade av kämpaandan i Reacts lag och ledning. Förra säsongen trodde alla att de skulle ta det lite lugnt och glida vidare från sin starka position, men istället bytte de från 4-4-2 till 3-5-2 via den massiva Fiber-refaktoreringen.

Det gav inga omedelbara synliga förändringar så media tappade snabbt intresset, men React tänkte långsiktigt. Vi förutspår att de kommer kunna börja skörda frukterna av sin nya formation den här säsongen, och att fans kommer älska den asynkrona renderingen som den nya taktiken möjliggör.

Angular Rovers

Som vanligt är Angular lite svåra att få grepp om. De fortsätter byta major-version-tröjor i allt mer ökande takt, men utan att vinna mark gentemot React i publikens ögon.

Inledningsvis verkar det inte finnas någon större anledningar att förvänta sig att detta skall förändras den kommande säsongen. Men! Ett av Angulars farmarlag, the Shadow DOM, har nyss nått version 1.

Detta är viktigt eftersom Angulars senaste beta-release har support för det nya Shadow-DOM-API:et, som ju redan från början var kärnan i deras enkapsuleringstaktik.

Om Shadow DOM lyckas kvalificera sig från andraligan Championship så kommer det förmodligen bli en boost även för deras systerförening Web Components, och Angular har positionerat sig för att gynnas av bådas framgångar.

Är detta tillräckligt för att låta Angular vinna mark gentemot React, eller kommer de fortsätta spela Everton gentemot Reacts Liverpool? Snart får vi veta!

Premiären närmar sig!

Säsongen 2017-2018 var väldigt kul, men det finns en god chans att vi får ännu bättre underhållning den kommande säsongen. Vi ser väldigt mycket fram emot att lära känna de nya spelarna, och arbeta in dem i materialet i våra relaterade kurser.

Ses på ståplats!Av David Waller

0 kommentarer

Comments


bottom of page