top of page

Så utvecklade vi Netmores plattform för kraftfull fastighetsdigitaliseringSom ett led i fastighetsbranschens digitaliseringsprocess krävs det idag att varje fastighet är uppkopplad till internet och fastighetsägarens egna system. Det ska kunna erbjuda snabb, stabil och framförallt säker uppkoppling, något vi på Edument var med och utvecklade hos och med vår kund Netmore.


– Konfigurationen och integrationen av den stora mängd system och tekniker som behöver samarbeta i en fastighet var en av flera utmaningar som vi löste på ett bra sätt. Återkopplingen måste hela tiden vara exakt och ge möjlighet att, i händelse av att något går fel, åtgärda och starta om eller fortsätta processen, berättar Martin Haggren, Edumentare i projektet som drivs lite extra av att arbeta i denna typ av tvärfunktionella team.


Uppkopplade bostäder

Netmore är en IoT-operatör som fokuserar på att bygga nät för fastigheter och städer för att digitalisera branschen. Att koppla upp fastigheter möjliggör för både anslutning och användning av interna och externa tjänster för exempelvis temperaturkontroll, övervakning, larm, postboxhantering, låslösningar och mycket annat.


Edument var delaktiga i vidareutvecklingen av Netmores egna digitala system, byggt för att implementeras i fastigheter. Det tvärfunktionella teamet skulle stödja hela processen kring byggande, konfigurering och installation av den lösning och det 'teknikpaket' som i slutet av processen skulle sitta monterade och färdigkonfigurerade i fastigheterna.

– Min roll fokuserade på plattformens vidareutveckling med en stor mängd integrationspunkter till både externa system och de egenutvecklade applikationerna, varav mycket logik var implementerade i molntjänster i AWS (Amazon Web Services), berättar Martin Haggren.Automatisera processen

För att allt skulle fungera krävdes en mängd specifika konfigurationer av hårdvaran, beroende på vilken fastighetsägare som är beställare och vilka tjänster som ska finnas tillgängliga.


– Det jag främst tar med mig är hur effektivt en arkitektur kan distribueras över både molntjänster och egna servrar - och att aldrig underskatta nyttan av stora mängder loggning och återkoppling från systemen, berättar Martin Haggren. Vår del tog slut i och med den första publika leveransen av produkten, men projektet lever vidare. Läs mer om Property Network by Netmore.


Har ni ett projekt och behöver hjälp för att komma vidare i er utveckling? Vill ni att Martin hjälper er? Kontakta vår konsultansvarig Wiveka Thott, wiveka@edument.se


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page