top of page

Två Edumentare släpper datorspel på GOG och Steam på sin fritid



För snart 5 år sedan blev Edumentaren Eric Lavesson nyfiken på att bygga en spelmotor. Ett fritidsprojekt som även kom att involvera bla Mattias Andersen, vän och kollega. Nu lanseras deras datorspel, Cathedral på GOG och Steam 31 oktober 2019.

På dagarna arbetar både Eric och Mattias på Edument som arkitekter/utvecklare i större projekt. Själva spelintresset har de alltid delat och när Eric började berätta om sitt projekt blev även Mattias nyfiken. Då hela projektet har skett på fritiden har även själva spelutvecklingen varierat och teamet har utvidgats över tid. Förutom Eric och Mattias består teamet av Aron Kramer, kompositör och Justin Alexander, grafiker. “Vi har skapat ett spel som vi själva skulle vilja spela. På Gamescom blev vi glatt överraskade över hur vårt spel fångade intresset hos alla möjliga besökare, barn som vuxna” - Eric Lavesson



Trots att Cathedral släpps först den 31 oktober har flera redan förköpt och lagt spelet i önskelistan på Steam och GOG. Under Gamescom- mässan i Köln fick teamet även bemöta ett stort intresse med över 8000 besökare i sin monter.

Vid releasen 31 oktober kommer Cathedral vara tillgängligt för OSX, Linux och Windows. Läs mer om Cathedral.


0 kommentarer
bottom of page