top of page

Vad är din kompetensplan för 2021?


Nytt år, ny start och nya möjligheter till utveckling. I december 2020 beslutade Regeringen att arbetsgivare som får stöd vid korttidspermittering, nu även kan få ersättning för kostnader vid kompetensinsatser för de anställda.


Detta öppnar upp möjligheter och gör det enklare för dig att vidareutbildas. I praktiken innebär det att du som är korttidspermitterad kan erbjudas kompetensutveckling under arbetsbefriad tid, med ekonomiskt stöd. För dig ger Regeringens beslut en ökad möjlighet att växa på arbetsplatsen och arbetsmarknaden, såväl som det ger ett värde för verksamheten.

Kompetensinsatser framåt

Vad vill du öka din kunskap inom? Är det dags att lära dig ett nytt programmeringsspråk, eller kanske nå nya höjder inom din teknik? I dagsläget är villkoren för att söka ersättning att utbildningen fyller den arbetsbefriade tiden, att kostnaden inte överstiger Tillväxtverkets maxbelopp per anställd samt är en ersättningsgrundande kostnad. Under februari kommer Tillväxtverket tydliggöra vad ersättningen innefattar samt hur det går tillväga för att söka. Ansökan kommer öppna i april, det kommer emellertid finnas möjlighet att söka ersättningen retroaktivt från 1 januari 2021.

Vi håller utkik framöver kring exakt vad kompetensersättning innebär. Tveka inte att höra av dig till oss om vi kan hjälpa dig med nästa steg i karriären redan idag!

Läs mer om Kompetensinsatser under korttidsarbete hos Tillväxtverket och i pressmeddelandet från Finansdepartementet.

0 kommentarer

Comments


bottom of page