top of page

Acke Salem

VD & Grundare

Från gurkodlare till tech-vd: Lär känna Eduments grundare och VD, Acke Salem

Redan som 15-åring grundade Acke Salem sitt första företag, en gurkodling i växthus i Hyllstofta utanför Helsingborg. Det lade grunden till hans ådra som entreprenör.

– Det var en extremt lärorik resa. Man sår ett frö, bär mycket ansvar för plantorna som när som helst kan bli sjuka och dö ut. Där lärde jag mig värdet av kunskap.

2010 träffades Acke Salem och Tore Nestenius på en konferens som ledde till att Edument grundades. Då med fokus på utbildningar och mentorskap inom mjukvara där de såg behovet som saknades på marknaden. I dag hjälper vi kunder över hela världen med deras mjukvaruprojekt, från ett börsnoterat bolag i New York, till kunder i Kina och startups i Öresundsregionen. Genom kunskaper från olika Open Source-projekt ligger vi snäppet före andra bolag vars personal formats av mer traditionella projekt. Detta tillsammans med drivet att fortsätta utvecklas gör att vår kunskap alltid är attraktiv och att de levererar modern teknik till marknaden.

Hur kom det sig att du, Acke började jobba inom tech??

Under resan har Edument även utvecklats tillsammans med marknaden och investerar nu även i andra företag genom vår tekniska kompetens, men även kapital. Det var så EdVenture Tech skapades, där individer och företag med intressanta och spännande idéer får möjlighet till en engagerad partner som kan ge tekniskt stöd för att förverkliga sina ambitioner. berättar Acke Salem.

Vi går in som investerare i dessa företag och hjälper dem att lyckas med sina idéer. Företagen PayZlip, som gör löne- och tidrapporteringssystem, protesföretaget Anatomic Studios är två exempel på företag som vi hjälper att växa och etablera sig genom EdVenture Tech.

0735 – 07 14 63

Acke Salem
bottom of page