Hitta kursen för dig

Webbutveckling

Allt från enkla textinnehåll till flera användarprogram, webben kan göra allt. Det är fantastiskt om man tänker på hur långt webben har kommit de senaste decennierna - och hur fortfarande fortsätter utvecklas! Vi har en mängd olika kurser inom Webbutveckling, allt ifrån ReactJs, webbsäkerhet till Angular. Vi har kurserna för både dig som nybörjare och för dig som vill fördjupa dina kunskap inom området! 

vara_partners.jpgAlla kurser i Webbutveckling


JavaScript Foundation

Inget språk har gjort en så lång resa som JavaScript: från en klen script-kompis till en näringslivets hörnsten på bara 20 år eller så. Idag kan det med fog kallas världens populäraste språk. Det ligger till grund för hela ekonomier. JavaScript är viktigt, och kommer att förbli viktigt under den överskådliga framtiden. Det är svårt att överbetona hur viktigt det är, eller att överinvestera i att lära sig det. 

Kursområde: Webbutveckling
Kursdatum:
Göteborg:  3 dec
Stockholm:  17 sep 12 nov
2 dagar | 21 500 SEK Läs mer & boka

NodeJS and Express Foundation

Den initiala chocken med att skriva JavaScript på serverns sida har sjunkit, och som dammet löser sig, är Node.js fortfarande kvar. JavaScript har definitivt gjort en inverkan utanför webbläsare och utveckling av kundsidor. Kursen undersöker hur man faktiskt bygger webbapplikationer med Node.js runtime tillsammans med den populära Express-ramen. Vi kommer att överväga att hantera asynkrona förfrågningar, både från en ren Node.js-ståndpunkt och genom att använda ett mer modernt tillvägagångssätt med löften och Bluebird-biblioteket. 

Kursområde: Webbutveckling
Kursdatum:
Oslo:  27 sep
Malmö:  10 sep 13 dec
Stockholm:  20 aug
2 dagar | 19 500 SEK Läs mer & boka

ReactJS

Med sin enda abstraktion och minimala API borde React inte vara en så kraftfull plattform som det är. I denna kurs får du lära dig både hur och varför React fungerar!

Kursområde: Webbutveckling
Kursdatum:
Göteborg:  30 aug
Stockholm:  27 aug 15 okt 6 jun 2019
2 dagar | 21 500 SEK Läs mer & boka

The New Angular

Denna kurs lär dig både hur nya Angulars API fungerar, och hur man ska tänka applikationsarkitektur när man bygger med det.

Kursområde: Webbutveckling
Kursdatum:
Göteborg:  15 nov
Malmö:  6 sep 18 okt
Stockholm:  30 aug 4 okt 8 okt 17 dec
2 dagar | 21 500 SEK Läs mer & boka

Webbsäkerhet för utvecklare

Utmaningarna att göra en säker webbplats är väldigt stora idag. Dagens utvecklare känner inte alltid till säkerhetsaspekterna för säker utveckling. Problemet är också att hänga med i den snabba utvecklingen. Fler säkerhetshål uppstår också i och med trenden att vi lägger alltmer funktionalitet i webbläsarna. 

Kursområde: Webbutveckling
Kursdatum:
Malmö:  13 sep 10 dec
Stockholm:  3 sep 24 sep 29 okt
2 dagar | 21 500 SEK Läs mer & boka

Introduktion till EmberJS

Det finns inte tillräckligt mycket struktur i webutveckling. All har sin egen kodstil, sitt eget objektsystem, och sitt eget MVC-ramverk. Det är en Vilda Västern av ständigt muterande teknologier, med liten hänsyn tagen till bakåtkompatibilitet och stabilitet. De flesta system lämnar dessutom alltför många alternativ öppna som utvecklare, när allt man vill är att lansera sin webapplikation. 

Kursområde: Webbutveckling
Kursdatum:
2 dagar | 21 500 SEK Läs mer & boka

Containerized Microservices in Node.js

Om du har varit på en konferens eller ett föredrag på sistone så har du säkert hört talas om microservices. I den här kursen undersöker vi vad microservices är och vilka fördelar (och nackdelar) de medför. Med microservices har arkitekter ansvaret att bryta ned sin monolitiska applikation i en samling mindre microservices. Detta ger möjligheten att enkelt skala olika delar av applikationen beroende på systemets last, eller att välja olika teknologier för olika tjänster. Med den ökade friheten och funktionaliteten får vi också ökade ansvar för testning, dokumentation och säkerhet. Vi går in på alla dessa områden och tittar på praktiska lösningar baserat på vår erfarenhet.

Kursområde: Webbutveckling
Kursdatum:
Stockholm:  15 okt
Malmö:  17 sep 26 nov
Oslo:  13 sep
3 dagar | 25 900 SEK Läs mer & boka

Nyheter

Nu lanserar vi COMMA

Nu lanserar vi betaversionen av Comma, ett IDE för Perl 6 utvecklare som kommer att effektivisera deras arbete. Comma är byggt på den beprövade JetBrains IDEA-plattformen vilket innebär att många Perl 6-utvecklare enkelt kan börja använda verktyget.

Läs mer >

Våga välja Vue?

Är React och Angular fortfarande de två enda ansvarsfulla alternativen när JavaScriptramverket för det nya projektet ska väljas, eller har Vue nu vuxit till att bli ett reellt alternativ?

Läs mer >

Framtidens organisation - en levande stad

Framtidens organisation ska ses som en levande stad. Överallt i staden myllrar det av aktiviteter. Allt ifrån projekt, rekrytering, marknadsföring, försäljning till kompetensutveckling. Vad är hemligheten som får den levande staden att fungera?

Läs mer >

Konfigurera CMake för att lyckas

En vanlig fråga som kommer upp på vår kurs i Avancerad C++ är: hur ska jag strukturera mitt projekt? Ska jag dela min källkod över många kataloger? Var ska jag lägga mina unittester? Ska jag använda statiska bibliotek?

Läs mer >

Arbeta på distans… långt, långt iväg

Varför arbeta för ett vanligt företag?
Mellan 20-28:e april kommer en del av vårt team arbeta ifrån Island. Planen är att arbeta ifrån olika platser på ön, se den fantastiska naturen och förhoppningsvis träffa några av er!  

Läs mer >