top of page
log-in-g8a7598c8a_1280-min.png

Förhindra XSS-attacker med hjälp av Content Security Policies

Livet på internet är inte alltid helt rofyllt. Tyvärr utsätts dina applikationer dygnet runt för fiender som vill sabotera, fiender både i form av människor och robotar. De vill antingen orsaka förlust av information eller rykte, utnyttja dina resurser för egen vinning eller attackera din användarbas.

 

Cross-Site Scripting (XSS)-attacker är en av de vanligaste sårbarheterna på webben idag och i detta seminarium kommer du att få lära dig bland annat:
 

  • Hur en XSS-attack går till och hur vi som utvecklare ska göra för att förhindra denna form av attack

  • Hur fungerar Content Security Policy (CSP) och hur kan den om rätt använt ge ett extra skydd mot bland annat XSS-attacker

 

Efter detta webinar kommer du ha en bättre förståelse kring hur en XSS-attack går till och vad den kan leda till i fall du inte är säker. Samt hur införandet av CSP kan förhindra XSS-attacker.

XSS-Tore-min.jpg
Med Tore Nestenius

Tore är konsult och utbildare som under de senaste 12 åren utbildat utvecklare över hela världen i mjukvaruarkitektur, webbsäkerhet, OpenID-connect, C#/.NET och domändriven design. När han inte undervisar är han mentor och coachar utvecklarteam runt om i Europa, med utgångspunkt i Helsingborg.

Information

Onsdag 23 november

Kl 11.00 - 11.45

Under ca 50 minuter kommer säkerhetsexpert Tore Nestenius gå igenom dessa punkter för att sedan ta emot frågor och funderingar. 

Webbinariet hålls tillsammans med Lexicon

bottom of page