top of page
pexels-kindel-media-8566472-MIN.jpg

Är generering av AI-koder
här för att stanna?

Välkommen till ett lunchseminarium onsdagen den 26 april. Där kommer våra två talare Dimitris Platis och Ioannis Gkikas lyfta fördelarna, hoten och utmaningarna med att vi idag lever och arbetar sida vid sida med AI.

I takt med att tekniken fortsätter utvecklas investerar företag allt mer i AI-verktyg som kan generera text och andra medier, inklusive kod. Dessa verktyg, till exempel ChatGPT och GitHub CoPilot, blir alltmer populära bland utvecklare.

Men vad betyder detta för oss som arbetar inom tech-branschen? I det här föredraget kommer vi att utforska det nuvarande läget för AI-verktyg för kodgenerering och diskutera deras potentiella fördelar och nackdelar. Vi kommer att se bortom hypen och ta upp några vanliga frågor, t.ex. om dessa verktyg kommer att ersätta mänskliga kodare; och om det är säkert och lagligt att använda deras resultat. 

Missa inte det här tillfället att lära dig mer om den spännande utvecklingen av AI-verktyg och hur de kan påverka mjukvaruutvecklingen. Oavsett om du skriver kod själv eller helt enkelt arbetar med teknik kommer det här föredraget att ge värdefulla insikter om framtiden för kodgenerering med AI.

 

AI - sakta ner för ett ögonblick
 

Med tanke på att AI-systemen utvecklas exponentiellt är det viktigt att undersöka de etiska konsekvenserna och de potentiella riskerna i samband med denna accelererande utveckling. Presentationen kommer att behandla ämnen som digital minnesförlust och digital klyfta, algoritmiska fördomar, arbetsförflyttning och den potentiella "Heat Death" på Internet.

Genom att öka medvetenheten och främja en dialog om dessa kritiska frågor hoppas vi kunna ge individer och organisationer lite att tänka på så att de kan fatta välgrundade beslut om införande av artificiell intelligens och dess reglering, i stället för att hoppa på ett hype-tåg utan att tänka efter.

Information

När? Onsdag 26 april

Tid? Seminariet börjar kl 12.10, drop in från kl 11.30

Var? Mindpark Järntorget, Masthamnsgatan 3 i Göteborg

 

Vi bjuder på lunch!
Seminariet kommer hållas på engelska

Eventet hålls tillsammans med Mindpark

dimitris-Ioannis-2.jpg

Dimitris Platis,  kallar sig för programvaruingenjör och skapare. 


Dessa dagar gillar jag att hacka på inbyggda system i alla former och storlekar. Efter att ha arbetat med system som kör Yocto Linux och Android Open Source Project (AOSP) brinner jag för mjukvaruarkitektur och ren kod som möjliggör hög kvalitet, återanvändbarhet och underhållbarhet. De är grundläggande för smidighet, effektivitet och mitt sätt att arbeta.


Jag gillar även att undervisa. Oavsett om det är systemutveckling för BSc-studenter vid Göteborgs universitet eller C++ för yrkesverksamma, gillar jag att överföra min passion för ämnet till kursdeltagarna, samtidigt som jag förser dem med all nödvändig kunskap.
 

Sist men inte minst ägnar jag mina kvällar åt open source-projekt som jag bloggar om. Mina favoritprojekt kretsar kring utvecklarverktyg, IoT, robotik och handhållna prylar där jag älskar att utveckla hela produktstacken.

 

Ioannis Gkikas är konsult inom programvaruteknik och professionell övertänkare.

Jag är mycket intresserad av de sociala aspekterna av ingenjörsarbete. Jag gillar också växter, musik, att bygga saker hemma och att laga mat.

bottom of page