top of page

Bortom orden: Mediagenerering med stora språkmodeller på arbetsplatsen

LUNCHSEMINARIUM
Onsdag 15 maj

I takt med den tekniska utvecklingen investerar företagen i AI-verktyg som kan generera text eller annan media, inklusive kod. Dessa verktyg, som ChatGPT och Microsoft Copilot, blir allt populärare bland teknologer med olika bakgrund. Men vad innebär detta för oss som arbetar inom branschen?

 

Under detta lunchseminarium kommer vi att utforska det aktuella läget för AI-verktyg för mediagenerering och diskutera deras potentiella fördelar och nackdelar. Vi kommer att se bortom hypen och ta upp några vanliga frågor, till exempel om dessa verktyg kommer att ersätta människor och om det är säkert och lagligt att använda deras resultat.


Missa inte detta tillfälle att lära dig mer om den spännande utvecklingen av AI-verktyg och hur de kan påverka vårt sätt att arbeta. Oavsett om du själv skriver kod eller bara arbetar med teknik kommer detta föredrag att ge värdefulla insikter om framtiden för AI-mediegenerering.

Seminariet är främst för dig som jobbar inom tech och IT men inte själv arbetar med koden. Om du är Utvecklare och vill bekanta dig med Copilot uppmanar vi dig att läsa vidare längre ner på sidan

WORKSHOP
ChatGPT API och Copilot -

Utveckla system snabbare

Onsdag 15 maj

LLM:er, som ChatGPT och GitHub Copilot, revolutionerar hur vi skriver kod genom att möjliggöra kontextmedveten kodgenerering, felsökning, dokumentation och mycket mer.

Under denna halvdags-workshop får du en introduktion till att börja utveckla system snabbare och gör det just med hjälp av dessa verktyg. 

Vad vi kommer gå igenom:

Introduktion till LLM-baserade verktyg
(t.ex. ChatGPT och GitHub Copilot)
- Viktiga funktioner och fördelar
- Hur man kommer igång
- Använda LLM för att skriva kod

Effektiva uppmaningar inom utvecklingsarbetsflödet
- Tips och tricks
- Begränsningar
- Kombinera olika LLM-verktyg
- Säkerhet och juridiska överväganden

Workshopen är för dig som önskar bekanta dig med LLM:er, framförallt copilot. Förståelse för Python krävs för att hänga med på ett bra sätt. 

Anmälan-Lunchseminarie

När? Onsdag 15 maj

Tid? Seminariet börjar kl 12.10, drop in från kl 11.30

Var? Drottninggatan 20, Helsingborg (våning 6) 

 

Vi bjuder på lunch!
Seminariet kommer hållas på engelska och är kostnadsfritt

Anmälan Workshop

När? Onsdag 15 maj

Tid? Workshopen börjar kl 13.15, till ca 17

Var? Drottninggatan 20, Helsingborg (våning 6) 

 

500 kr per person (ex. moms) 

Begränsat antal platser!


Workshopen kommer hållas på engelska

dimitris.jpg

Facilitator

Dimitris Platis, kallar sig för programvaruingenjör och skapare. 

 

Dessa dagar gillar jag att hacka på inbyggda system i alla former och storlekar. Efter att ha arbetat med system som kör Yocto Linux och Android Open Source Project (AOSP) brinner jag för mjukvaruarkitektur och ren kod som möjliggör hög kvalitet, återanvändbarhet och underhållbarhet. De är grundläggande för smidighet, effektivitet och mitt sätt att arbeta.

Jag gillar även att undervisa. Oavsett om det är systemutveckling för BSc-studenter vid Göteborgs universitet eller C++ för yrkesverksamma, gillar jag att överföra min passion för ämnet till kursdeltagarna, samtidigt som jag förser dem med all nödvändig kunskap.

Sist men inte minst ägnar jag mina kvällar åt open source-projekt som jag bloggar om. Mina favoritprojekt kretsar kring utvecklarverktyg, IoT, robotik och handhållna prylar där jag älskar att utveckla hela produktstacken.

bottom of page