31 maj 2018

Nu lanserar vi COMMA

Nu lanserar vi betaversionen av Comma, ett IDE för Perl 6 utvecklare som kommer att effektivisera deras arbete. Comma är byggt på den beprövade JetBrains IDEA-plattformen vilket innebär att många Perl 6-utvecklare enkelt kan börja använda verktyget. Comma fungerar både fristående och som plugin för produkter som t.ex. IntelliJ och WebStorm. Genom att bl.a. analysera koden i realtid och visa testresultat direkt i verktyg hjälper Comma både nya och erfarna utvecklare.

jnthn-4.jpg

Jonathan Worthington, en av de första utvecklarna på Edument har lång erfarenhet av att bygga utvecklingsverktyg och är ett tungt namn inom Perls Community. Hans unika kompetens i kombination med att marknaden saknade ett IDE för Perl 6 väckte idén om Comma. För att kunna driva egna projekt såsom Comma har Edument alltid haft en filosofi att vi alla kan lägga 40% av arbetstiden på vår egen och därmed också företagets utveckling.


“Att utveckla en mjukvaruprodukt handlar om så mycket mer än att förvandla idéer till kod. Jag är glad över att ha byggt Comma och att jag har skapat ett verktyg som ger utvecklare friheten att utforska nya idéer och ge stöd till andra att förvandla sina idéer till produkter. Det är ett projekt som även visar på vilken kompetens vi har på Edument“
— Jonathan Worthington, skaparen av Comma


Perl används av många stora företag såsom Amazon, Booking.com och Ebay. På Edument har passionen och kunskapen inom Perl alltid funnits och nu ger Comma Perl 6 en integrerad utvecklingsmiljö. Det är ett verktyg som hjälper både nybörjare och erfarna Perl 6 utvecklare att arbeta mer effektivt. Nu kan de undvika misstag, få hjälp med automatisk komplettering, stavfel och features som kodnavigering etc. Comma innehåller allt detta och mer därtill i ett enda verktyg.
 

”Jonathans arbete med Comma visar återigen på vår kompetens inom Perl men även vår kompetens att bygga utvecklingsverktyg, speciellt på IDEA-plattformen.”
 — Acke Salem / CEO


Läs mer om comma på
www.commaide.com

Fler artiklar

 • Våga välja Vue?

  Är React och Angular fortfarande de två enda ansvarsfulla alternativen när JavaScriptramverket för det nya projektet ska väljas, eller har Vue nu vuxit till att bli ett reellt alternativ?

  Läs mer
 • Framtidens organisation - en levande stad

  Framtidens organisation ska ses som en levande stad. Överallt i staden myllrar det av aktiviteter. Allt ifrån projekt, rekrytering, marknadsföring, försäljning till kompetensutveckling. Vad är hemligheten som får den levande staden att fungera?

  Läs mer
 • Konfigurera CMake för att lyckas

  En vanlig fråga som kommer upp på vår kurs i Avancerad C++ är: hur ska jag strukturera mitt projekt? Ska jag dela min källkod över många kataloger? Var ska jag lägga mina unittester? Ska jag använda statiska bibliotek?

  Läs mer
 • Arbeta på distans… långt, långt iväg

  Varför arbeta för ett vanligt företag?
  Mellan 20-28:e april kommer en del av vårt team arbeta ifrån Island. Planen är att arbeta ifrån olika platser på ön, se den fantastiska naturen och förhoppningsvis träffa några av er!  

  Läs mer
 • Fokusera på affärsvärde med Scrum

  Hur kan vi som företag behålla fokus på affärsvärdet när våra team domineras av tekniker och utvecklare. Experter som vet hur jobbet ska utföras, men inte alltid förväntas ha koll på verksamheten.
  Hur kan Scrum hjälpa företag att fokusera på affärsvärdet

  Läs mer