top of page

Edument lanserar Comma Community - ett gratis Perl 6 IDEIdag släpper vi Comma - Community och Complete. Detta innebär att Perl 6- utvecklare numera kan ta del av Comma som en gratis version eller som betalande prenumeranter beroende på ens behov.


Förra året släppte vi Comma, den första integrerade utvecklingsmiljön för Perl 6-programmeringsspråk. "Vi har verkligen uppmuntrats av, och är väldigt tacksamma för de som stöttade oss i Commas tidiga utveckling genom supporterprogrammet", säger Jonathan Worthington, grundaren av Comma. Nu, knappt ett år senare släpper vi Comma - Community och Complete!


Comma Community är gratis men kraftfull, Perl 6 integrerad utvecklingsmiljö. Utvecklare kan njuta av detaljerad syntaxmarkering, automatisk slutförande, kodredigerings- och navigationsfunktioner, namnbyte på refaktorer, integrerad testkörning och en grafisk debugger.


Comma Complete är prenumerationsprogrammet som kostar 120 EUR per år och inkluderar ytterligare refactoringverktyg, testdäckanalys och profilering. Medan Comma Community kommer att få uppdateringar kvartalsvis kommer Comma Complete-abonnenterna att få uppdateringar minst en gång per månad.
Att bygga Comma har inte bara gett Edument en produkt i portfölj. Det har även gjort det möjligt för oss att visa upp vår kunskap i att bygga utvecklingsverktyg på JetBrains IDEA-plattform. Det har redan lett till ytterligare arbete, både inom utbildning och konsultation. "Det var detta jag hoppades på, men jag förväntade mig inte att få gensvar från marknaden så pass snabbt," konstaterar Jonathan och avslutar: "Det är en typisk Edument-sak att göra: arbeta på något du verkligen tycker om, visa upp det och hitta nya och spännande arbeten som ett resultat av det".


Eduments VD Acke Salem håller med om att Comma stärker företagets värdegrund: “Edument drivs av kunskap och har alltid värnat om communityn och att dela kunskap. Vi tror på att dela upp där en version blir tillgänglig för alla för att öka kunskap och utveckling inom Perl 6. Detta stärker och visar även på Edument kompetens”.


Alla utvecklare som köpt Comma-prenumeration under supporterperioden är nu automatiskt Comma Complete-abonnenter. Supporterprogrammet erbjöd prenumeration i 24 månader, sedan 18 månaders åtkomst, inklusive BETA-perioden för samma pris som ett Comma Complete-prenumeration. Läs mer om Comma på commaide.com0 kommentarer

Comments


bottom of page