top of page

Ny portal integrerad i existerande infrastruktur - React i stor skalaVi fick uppdrag av en kund som var i behov av en senior JavaScript-utvecklare. De skulle bygga en ny webbportal där deras användare kunde bjuda in vänner eller kollegor och interagera med varandra. Den nya portalen skulle byggas från grunden vilket erbjöd stor frihet, men samtidigt måste den integreras i grundsitens existerande infrastruktur.

“Projektet passar React som en hand i handske; något jag hävdat från katedern oräkneliga gånger, därför var det extra kul att genomföra det i stor skala. Det var också både spännande och utmanande att ha bleeding-edge-teknologier sida vid sida med äldre legacykod.” säger David Waller, som var utvecklaren i projektet.


Han har sedan tidigare varit hos kunden för att hålla kurser i React och JavaScript, och tyckte det var extra kul att kunna bygga vidare på de redan etablerade relationerna.

En extra utmaning som många känner igen var att portalens backend designades och byggdes parallellt av ett annat team. Det gjorde det extra viktigt att separera datalagret från UI-koden, eftersom vi redan från början visste att de API:er vi konsumerar frekvent kommer behöva mockas, ändras och uppdateras.


Vilket återigen passar React-arkitekturen alldeles utmärkt, då domänlogiken levde i ett Reduxlager vilket tillät de backend-provocerade ändringarna att isoleras till en begränsad del av koden.

0 kommentarer

댓글


bottom of page