top of page

Kursuppdatering .NET Core 3.x och C# 8I slutet av september släpps .NET Core 3.0 och C# 8, självklart håller vi våra kurser uppdaterade därefter.


Utvecklingen för C# och .NET går i rasande fart och nu kommer .NET Core 3.0 och C# 8 att släppas i slutet av september. Givetvis hänger vi på Edument med och släpper uppdateringar av följande kurser som alla använder sig av .NET Core (version 2.2 eller 3.0):


Vad är nytt i .NET Core 3?

.NET Core 3 innehåller många spännande nyheter, de som sticker ut mest är:

  • Winforms och WPF kommer tillbaka! Nu kan vi äntligen skriva desktop applikationer i .NET Core! Dessa ramverk är nu också open-source, vilket kommer att göra att vi alla kan bidra med förbättringar och buggfixar.

  • ASP.NET Core har även fått en hel del uppdateringar, bland annat ytterligare prestandaförbättringar, nytt JSON-bibliotek, Razor components, förbättrade mallar, gRPC stöd med mera.

  • .NET Core Workers

Med Workers så kan vi nu även skapa Windows services direkt i .NET Core.


Vad är nytt i C# 8?

De två största nyheterna i C# 8 som språk är följande två saker:

  • non-nullable types Enligt teamet bakom språket är detta en av de mest omfattande förändringarna som har skett i C#. Vad innebär denna funktion? Jo, vi kan nu markera om en referenstyp kan innehålla null eller inte, vilket medför att kompilatorn och andra verktyg bättre kan varna oss ifall vi kommer att få programkörningsfel på grund av null.

  • pattern-matching I C# 7, så introducerades pattern-matching för första gången som koncept, där vi på ett ett väldigt koncist sätt kan skapa effektiva if/switch satser. I C# 8 har detta förfinats ytterligare genom att vi nu kan skapa mer avancerade regelverk och dels genom den nya switch-expression syntaxen som ytterligare effektiviserar hur vi uttrycker switch-satser.

En viktig sak att tänka på kring C#8 är att den endast fungerar mot .NET Core 3 och .NET Standard 2.1 då språket kräver vissa nya typer som endast finns i detta ramverk.

I C# Master Class kommer vi att gå in på djupet i C# 8.


0 kommentarer

Comentarios


bottom of page